Najprawdopodobniej chodzi o silniki diesla !
Brat kupił czeszkę w marcu - i jadąc zauwazylismy - uslyszelismy piszczenie "szczekanie" w aucie i na zaewnatrz podczas dodawania gazu, lub tez jego puszczaniu
W WV w R...... pan stwierdził (od nie dawna mają koncesje na naprway skody) ze zawor RECYRKULACJI jest do wymiany ( komputer pokazał bląd !! ) (twierdza ze nastepstwem zepsutego zaworu jest m.in wieksze zuzycie paliwa ) - dzisiaj go wymienił - i cisza !!
Najgorsze jest to ze u mnie jest takie samo piszczenie "szczekanie" ale tylko jak silnik jest zimny , gdy osiagnie 90 C cichnie !!
Serwis VW twierdzi ze jest to czesta przypadlosć silników 1.9 tdi PD i jest cos takiego ze jak Skoda stwierdzi ze jest duzo zgloszen w serwisach z jedna i ta sama usterką zostanie zrobiona po cichu akcja ich wymiany !!!!!! (listowne powiadomienie)
Ja twierdzę ze jest partia wadliwych zaworów - :!:
:!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
APELUJE "POSłUCHAJMY" WSZYSCY MOZE JEST TO PRAWDA I ZACZNIEMY COś ZAłATWIAć W TYM KIERUNKU
koszt wymiany z robocizna po gwarancji to ok 1000 - 1300 zł
PISZCIE CO O TYM SąDZICIE
Powiem Ci tak - brat jeździł to wymieniac chyba ze 3 razy i to samo ......tak ze" TTTM " nie przejmuj sie lej i jeździj ......3 miesiace temu kupiłem nową CZESZKĘ i mam to samo co brat .....i wiesz jakie mam zdanie - mam to w du...., nie przejmuje sie juz pierdołami , i tobie tez radze sie cieszyc autkiem i zyciem . Reasumując po nagrzaniau auta chyba to ustępuje
Komentarz